среда, 27 сентября 2017 г.

Загальна характеристика кондитерських виробів

   Кондитерськими виробами називаються харчові вироби, біль­ша частина яких складається із цукру, найчастіше видозміненого, або іншої солодкої речовини (мед, ксиліт, сорбіт), патоки й різних доба­вок, що поліпшують смакові якості, структуру виробів, біологічну цінність. До кондитерських відносять також борошняні вироби з ве­ликим вмістом цукру.




   Кондитерські вироби - товар дрібноштучний і швидкореалізуємий. Він, як правило, має тривалі строки зберігання й гарну транспо­ртабельність. Кондитерські вироби мають привабливий зовнішній ви­гляд, приємний смак і аромат. Це висококалорійні й легко засвоювані вироби. Кондитерські вироби користуються великим попитом у різ­них груп населення - їх споживають і діти й дорослі.

   Споживання кондитерських виробів в Україні перевищує фізіологі­чні норми, і воно більше, ніж у розвинених країнах. Кондитерські вироби бідні на біологічно активні речовини, у них практично немає вітамінів, фер­ментів, харчових волокон (руйнуються при термічній обробці).

Комментариев нет:

Отправить комментарий