Приклади вироблення кондитерських виробів

ПІСОЧНЕ ПЕЧИВО ЗІ ШМАТОЧКАМИ ШОКОЛАДУ ‘ЕСМЕРАЛЬДА’

Домашнє пісочне печиво зі шматочками шоколаду так і тане в роті! Проста і водночас вишукана випічка до горнятка чаю чи філіжанки кави – як магазинне печиво ‘Есмеральда’, але домашнє і дуже душевне.

Шоколад порубати на шматочки не більші 5-7 мм – дуже просто, наприклад, у комбайні. Далі шоколад просіяти за допомогою сита із грубими чарунками, всю дрібноту ми додамо до тіста, а грубші шматочки до пори до часу відкладемо.

Масло перетерти з борошном і розпушувачем на крихти, додати яйця, цукор, ванільний цукор, сметану, шоколадний дріб’язок і замісити густе тісто – дуже зручно, наприклад, у тому-таки комбайні. Насамкінець вручну підмішати грубші шматочки шоколаду.

Тісто накрити і залишити на холоді мінімум на 1 год. Тоді розкачати на паляничку товщиною 5 мм, за допомогою формочки або перевернутої склянки вирізати печиво. Духовку розігріти до 200 градусів.

Печиво перенести на деко, вистелене папером для випікання. Майте на увазі, пісочне печиво трохи збільшується в розмірі під час випікання, тому викладайте печива на деко на відстані одне від одного. Пекти 15-20 хвилин при температурі 200 градусів – а тимчасом насолоджуйтесь ароматом випічки – психологи кажуть, саме цей запах є чинником №1, який спонукає класифікувати помешкання як ‘затишне’.

РОГАЛИКИ З НАЧИНКОЮ –

 РОГАЛИКИ З ШОКОЛАДОМ
















Рогалики з шоколадом чи рогалики з начинкою – готувати легко, смакувати приємно! Для дівочих посиденьок, як солодкий сюрприз для найрідніших (діти змітають їх на раз) – рогалики з шоколадною начинкою – те, що потрібно!

Яйце виделкою розмішати з цукром і кефіром. Борошно з розпушувачем перетерти з маслом руками на дрібні крихти. Поступово доливаючи яєчну суміш, замістити тісто і розрізати його на 4 частини.

Одну чверть тіста тонко розкачати на круглу паляничку, покраяти на 8 частин-секторів. Ближче до краю палянички викласти по шматочку шоколаду.

Загортати рогалики можна різними способами. Мені подобається так: узятись за кутики сектора, трохи витягнути їх і скласти докупи над шоколадною начинкою.

Далі закрутити рогалики з шоколадною начинкою від краю до центру. Так само зробити із іншими чвертями тіста.

Рогалики з шоколадною начинкою перекласти на деко, вистелене папером для випікання.Між рогаликами залишити трохи місця, бо під час випікання вони збільшаться в об’ємі. Пекти 15 хв при температурі 200 градусів.

Рогалики можна готувати не з шоколадною начинкою, а, наприклад, шматочками яблук з варення, вишнями, макоммарципанами – усім, що знайдеться підходящого на кухні.


ВАФЕЛЬНИЙ ТОРТ –

 ПЕРЕКЛАДЕНІ ВАФЛІ




Практично в кожній крамниці можна купити готові вафельні коржі для тортів. Традиційно такі вафлі перекладають згущеним молоком, але є інший рецепт – з молочною помадкою з цукерок типу ‘Корівка’. Спробуйте, багатьом цей вафельний торт смакує набагато більше!

Спочатку приготувати помадку на вафлі. Масло розтопити на повільному вогні, додати подрібнені (покраяні ножем або просто сяк-так поламані) цукерки. Зняти з вогню і перемішувати, доки помадка не стане однорідною.

Якщо маєте під руками блендер, можна скористатись ним – помадка на вафельний торт набуде потрібної однорідності набагато швидше.

На кожний вафельний корж викласти 3-4 стол. ложки помадки і розмастити так, щоб помадка заледве затерла дірочки (тоді вафлі будуть триматися купи, при цьому вафельний торт збереже свої хрусткі властивості).


Готовий вафельний торт можна подавати на стіл одразу після приготування – і в цьому його безсумнівна перевага над багатьма іншими десертами, а ще краще – залишити вафлі на 1 год під пресом, наприклад, притиснувши кухонною дошкою. За бажанням, можна посипати вафельний торт какао.

Комментариев нет:

Отправить комментарий